Recept
« Terug naar recepten
Chocoladesoufflés
PT30M
Chocoladesoufflés
Een heerlijk chocoladesoufflés recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Michel Roux
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladesoufflés te bereiden
Splits de eieren. Roer de dooiers alvast los met de 30 gram suiker en bestrooi de schaaltjes aan de binnenkant met de basterdsuiker. Breng de melk met 50 gram suiker aan de kook. Klop de dooiers nog eens los en voeg al roerende de bloem toe. Giet de hete melk al roerende bij de dooiers, roer los en schenk alles terug in de pan. Kook de vla 5 minuten en laat onder folie iets afkoelen (zo nu en dan roeren). Zet de oven aan en plaats de bakplaat in het midden van de oven. Voeg de cacao en chocolade al roerende toe aan de banketbakkersroom. Klop alle eiwitten stijf met het zout en 40 gram suiker. Voeg eerst 1/3 van de eiwitten toe aan de room en meng vervolgens de overige luchtig door elkaar. Vul de schaaltjes tot aan de rand met het mengsel, plaats ze 10 minuten in de oven en bestuif ze daarna met de poedersuiker. Lekker met vanilleijs, of bij de koffie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Zo'n 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 gr.
Veel bakplezier!
Groetjes,
Anna
KookJij.:D
roelie zegt: