Recept
« Terug naar recepten
Chocoladetaart
PT210M
Chocoladetaart
Een heerlijk chocoladetaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
N. Lawson - A. Hoogenboom
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladetaart te bereiden
Meng de bloem, suiker, bakpoeder, zout en dubbelkoolzure soda in een kom door elkaar.
2.
Maak de boter zacht, maar laat 'm niet smelten. Klop met een mixer de boter door het bloemmengsel.
3.
Meng in een andere kom de cacao met de zure room, eieren en vanille. De cacao blijft makkelijk plakken aan de onderkant, dus zorg dat je goed klopt zodat alles mengt.
4.
Schenk het cacaomengsel bij het bloemmengsel terwijl je goed mixt. Voeg de melk toe en mix opnieuw. Het is het handigste om hier een mixer met deeghaken te gebruiken.
5.
Verdeel het beslag over de twee vormen. Bak ze 25 tot 30 minuten in de oven. Een prikker moet er schoon weer uitkomen. Laat de bodems afkoelen.
6.
Smelt de boter met de chocola au bain marie (met een kom boven een pan met kokend water).
7.
Laat het mengsel afkoelen en meng de zure room, vanille en stroop erdoorheen.
8.
Zeef de poedersuiker en voeg geleidelijk toe aan het chocolademengsel terwijl je goed klopt.
9.
Voeg de halve theelepel heet water toe en klop opnieuw door elkaar. Je hebt nu een chocoladevulling met de dikte van iets vloeibare chocopasta.
10.
Neem een spatel of lepel en schep het mengsel op één taartbodem. Laat de randen vrij, de vulling loopt vanzelf naar de buitenkant. Leg de andere bodem erop.
11.
Neem een aantal scheppen van het chocolademengsel en verdeel het over de bovenkant. Verdeel het over de bovenkant en laat het van de taart aflopen om de zijkanten te bedekken. Ga door tot de hele taart bedekt is. Laat de taart 2 tot 3 uur afkoelen en zet in de koelkast.
2.
Maak de boter zacht, maar laat 'm niet smelten. Klop met een mixer de boter door het bloemmengsel.
3.
Meng in een andere kom de cacao met de zure room, eieren en vanille. De cacao blijft makkelijk plakken aan de onderkant, dus zorg dat je goed klopt zodat alles mengt.
4.
Schenk het cacaomengsel bij het bloemmengsel terwijl je goed mixt. Voeg de melk toe en mix opnieuw. Het is het handigste om hier een mixer met deeghaken te gebruiken.
5.
Verdeel het beslag over de twee vormen. Bak ze 25 tot 30 minuten in de oven. Een prikker moet er schoon weer uitkomen. Laat de bodems afkoelen.
6.
Smelt de boter met de chocola au bain marie (met een kom boven een pan met kokend water).
7.
Laat het mengsel afkoelen en meng de zure room, vanille en stroop erdoorheen.
8.
Zeef de poedersuiker en voeg geleidelijk toe aan het chocolademengsel terwijl je goed klopt.
9.
Voeg de halve theelepel heet water toe en klop opnieuw door elkaar. Je hebt nu een chocoladevulling met de dikte van iets vloeibare chocopasta.
10.
Neem een spatel of lepel en schep het mengsel op één taartbodem. Laat de randen vrij, de vulling loopt vanzelf naar de buitenkant. Leg de andere bodem erop.
11.
Neem een aantal scheppen van het chocolademengsel en verdeel het over de bovenkant. Verdeel het over de bovenkant en laat het van de taart aflopen om de zijkanten te bedekken. Ga door tot de hele taart bedekt is. Laat de taart 2 tot 3 uur afkoelen en zet in de koelkast.