KookJij

Chocoladetaart

Een heerlijk chocoladetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: recept van een collega
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladetaart te bereiden

-Verkruimel de Bastognes.
-Breek de chocola in blokjes.
-Smelt 110-120 gram van de boter op een laag vuur.
-Meng de Bastognekruimels door de gesmolten boter.
-Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van een taartvorm en druk stevig aan met een lepel of de onderkant van een leeg glas.
-Breng de slagroom met het zout en de suiker aan de kook.
-Haal de slagroom van het vuur zodra het kookt en voeg de chocolade en de rest van de boter (in klontjes gesneden) toe.
-Meng tot een homogene massa.
-Laat iets afkoelen.
-Roer de melk erdoor tot een glanzende massa ontstaat. Wanneer het chocolademengsel nog te heet is, kan de melk enigszins gaan schiften. Laat dan nog iets verder afkoelen en roer er nog een scheutje melk doorheen. Dit lost het probleem op.
-Stort het chocolademengsel op de bodem en strooi er cacao overheen.
-Laat de taart in de koelkast opstijven (min. 2 uur maar ik doe meestal overnacht)

Mijn kookverhaal (shiwa hoek)

Ik heb dit recept van een collega van mij gekregen en sindsdien heb ik het al meerdere keren gemaakt en iedere keer met groot succes.
Ik heb de taart ook een keer als toetje geserveerd in combinatie met pistache ijs en slagroom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst