Recept
« Terug naar recepten
Chorbasoep
PT30M
Chorbasoep
Een heerlijk chorbasoep recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Zuid-Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
afrikaans kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chorbasoep te bereiden
Fruit de ui en de paprika met een lepeloloijf olie aan gedurende 5 min,, voeg lauw water toe,, peper,, zout en laat weer 5 min koken.
maak intussen de groenten schoon ,,en snijd ze in kleine stukjes,, voeg ze aan het water toe,,en doe er ook een bouillonblokje aan toe,, leng de gezeefde bloem aan met een lepel water,,
als de groenten gaar zijn,doet u ze in een mixer,,en even draaien,, dan alles terug in de pan en de bloem er bij ,, roer daarbij voortdurend met een houten lepel,, laat alles eenkwartiertje doorkoken,
de soep moet dikker worden,maar niet te dik,in dat geval een beetje warm water er bij doen,, voeg de gekneusde knoflook toe en breng op smaak
roer er dan de tomatenpuree door en de verse koriander
maak intussen de groenten schoon ,,en snijd ze in kleine stukjes,, voeg ze aan het water toe,,en doe er ook een bouillonblokje aan toe,, leng de gezeefde bloem aan met een lepel water,,
als de groenten gaar zijn,doet u ze in een mixer,,en even draaien,, dan alles terug in de pan en de bloem er bij ,, roer daarbij voortdurend met een houten lepel,, laat alles eenkwartiertje doorkoken,
de soep moet dikker worden,maar niet te dik,in dat geval een beetje warm water er bij doen,, voeg de gekneusde knoflook toe en breng op smaak
roer er dan de tomatenpuree door en de verse koriander
ien zegt: