Recept
« Terug naar recepten
Chorizo in rode wijn
PT30M
Chorizo in rode wijn
Een heerlijk chorizo in rode wijn recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ron Docter
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen creatie en gegeten in Spanje
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chorizo in rode wijn te bereiden
Neem de chorizo worst en prik deze met een vork in op verschillende plaatsen en overgiet deze met de rode wijn.
Doe de worst met de wijn in een kookpan en laat dit ongeveer 15 minuten sudderen.
Doe hierna de worst met de wijn in een grote schaal en laat dit ongeveer 8 uur marineren.
Haal het vel van de chorizo en snijdt de worst in plakjes van ongeveer 1/2 cm.
De worst met de wijn in de overschaal doen en in de voorwerwarmde oven plaatsen (220 graden)
Serveer de worst met de wijn gloeiendheet !
Strooi er wat verse peterselie overheen en doe er grof gesneden stokbrood bij.
Doe de worst met de wijn in een kookpan en laat dit ongeveer 15 minuten sudderen.
Doe hierna de worst met de wijn in een grote schaal en laat dit ongeveer 8 uur marineren.
Haal het vel van de chorizo en snijdt de worst in plakjes van ongeveer 1/2 cm.
De worst met de wijn in de overschaal doen en in de voorwerwarmde oven plaatsen (220 graden)
Serveer de worst met de wijn gloeiendheet !
Strooi er wat verse peterselie overheen en doe er grof gesneden stokbrood bij.