Recept
« Terug naar recepten
Chutney van gele tomaten en paprika
PT90M
Chutney van gele tomaten en paprika
Een heerlijk chutney van gele tomaten en paprika recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chutney van gele tomaten en paprika te bereiden
Kook de tomaten 4 minuten. Daarna koelt u de tomaten af onder koud water, u kunt dan gemakkelijk het velletje verwijderen. Hak de tomaten de paprika en uien in stukjes en doe ze in een schaal. Gooi er voldoende zout overheen, en laat het een nachtje intrekken. Spoel de volgende dag het zout weg en laat het mengsel uitlekken. Roer de suiker, specerijen en azijn in een ruime schaal totdat de suiker is opgelost. Voeg hieraan het tomaten groentemengsel dat voldoende is uitgelekt toe. Het geheel moet nu 3 uur zachtjes sudderen, wel af en toe goed roeren. Wanneer de chutney een jamachtige structuur heeft, eventueel meer azijn toevoegen. Doe de chutney in potten die u luchtdicht kunt afsluiten. Chutney moet enkele weken rijpen.
M.Bosch zegt: