Recept
« Terug naar recepten
Cipolline in agrodolce
PT20M
Cipolline in agrodolce
Een heerlijk cipolline in agrodolce recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
moestuinforum.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cipolline in agrodolce te bereiden
Pel de sjalotjes. De grotere evt halveren. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uien daarin niet te bruin.
Blus de uien met de rode wijn en de balsamico. Pel de knoflook en doe ze met het laurierblaadje bij de uien. Laat de uien ongeveer 30 minuten bij matige temperatuur zonder deksel pruttelen. Roer af en toe. Het vocht moet bijna verdampt zijn.
Voeg de honing toe en maak de uien met wat zout op smaak af. Even proeven, evt nog wat suiker toevoegen.
Serveertips
Lauw vind ik ze het lekkerst. Je kunt ze serveren bij pasta en een varkensvlees gerecht, maar ook als borrelhapje zijn ze niet te versmaden! Ik maak ze altijd een dag van tevoren, zodat de smaak goed kan intrekken.
Blus de uien met de rode wijn en de balsamico. Pel de knoflook en doe ze met het laurierblaadje bij de uien. Laat de uien ongeveer 30 minuten bij matige temperatuur zonder deksel pruttelen. Roer af en toe. Het vocht moet bijna verdampt zijn.
Voeg de honing toe en maak de uien met wat zout op smaak af. Even proeven, evt nog wat suiker toevoegen.
Serveertips
Lauw vind ik ze het lekkerst. Je kunt ze serveren bij pasta en een varkensvlees gerecht, maar ook als borrelhapje zijn ze niet te versmaden! Ik maak ze altijd een dag van tevoren, zodat de smaak goed kan intrekken.