Recept
« Terug naar recepten
Citroen Carrés (acht vierkantjes)
PT90M
Citroen Carrés (acht vierkantjes)
Een heerlijk citroen carrés (acht vierkantjes) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroen Carrés (acht vierkantjes) te bereiden
*Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet het bakpapier in met de 2 randen die niet door het bakpapier zijn bedekt.
*Zet de oven aan op 175 °C.
*Blend de boter met suiker tot een licht schuimig mengsel en draai daar door de 150 gram gezeefde bloem en blijf draaien tot zich een bal lijkt te gaan vormen.
*Doe het deeg in de bakvorm zonder opstaande randen en zet het in de koelkast gedurende 15 minuten.
*Plaats de bakvorm daarna in de oven en laat in de oven (op 170 °C gedurende 20 minuten.
*Haal de bakvorm uit de oven en laat de inhoud afkoelen.
*Intussen is de vulling gemaakt : eieren + dooier in een kom schuimig wit klutsen met de suiker en daarna de 35 gram gezeefde bloem, het bakpoeder, de citroenrasp en het citroensap er door werken tot een dikke half-vloeibare homogene massa.
*De vulling op de afgekoelde deegbodem storten en dan de bakvorm terug in de oven op 170 °C gedurende 30 minuten laten garen.
*De bakvorm uit de oven halen en door en door laten afkoelen.
*Als de taart goed is afgekoeld de randen even los snijden en aan het overhangende bakpapier uit de bakvorm lichten.Vervolgens het bakpapier verwijderen en verdelen in 8 gelijke stukken van 5 x 7½ cm groot.
*Bij het uitserveren bestuiven met wat poedersuiker
*Zet de oven aan op 175 °C.
*Blend de boter met suiker tot een licht schuimig mengsel en draai daar door de 150 gram gezeefde bloem en blijf draaien tot zich een bal lijkt te gaan vormen.
*Doe het deeg in de bakvorm zonder opstaande randen en zet het in de koelkast gedurende 15 minuten.
*Plaats de bakvorm daarna in de oven en laat in de oven (op 170 °C gedurende 20 minuten.
*Haal de bakvorm uit de oven en laat de inhoud afkoelen.
*Intussen is de vulling gemaakt : eieren + dooier in een kom schuimig wit klutsen met de suiker en daarna de 35 gram gezeefde bloem, het bakpoeder, de citroenrasp en het citroensap er door werken tot een dikke half-vloeibare homogene massa.
*De vulling op de afgekoelde deegbodem storten en dan de bakvorm terug in de oven op 170 °C gedurende 30 minuten laten garen.
*De bakvorm uit de oven halen en door en door laten afkoelen.
*Als de taart goed is afgekoeld de randen even los snijden en aan het overhangende bakpapier uit de bakvorm lichten.Vervolgens het bakpapier verwijderen en verdelen in 8 gelijke stukken van 5 x 7½ cm groot.
*Bij het uitserveren bestuiven met wat poedersuiker
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Versieren kan altijd nog met b.vv een geconfijt kersje, crème fraîche, enz.