Recept
« Terug naar recepten
Citroen zeeduivelspiesen
PT30M
Citroen zeeduivelspiesen
Een heerlijk citroen zeeduivelspiesen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
borrelhapjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroen zeeduivelspiesen te bereiden
Snijd de zee duivelstaarten in stukken van 5 centimeter.Snijd de courgettes in dikke plakken en de citroen in partjes.Rijg de stukken zeeduivel,plakken courgette,partjes citroen,tomaatjes en laurierblaadjes aan 4 metalen spiesen.Meng voor de marinade de olie,het citroensap,de gehakte tijm,de citroenpeper en het zout in een kleine kom.Bestrijk de spiesen rijkelijk met de marinade.Rooster de spiesen 15 minuten op de barbeque boven matig hete kolen en bestrijk ze regelmatig met de marinade.Verdeel ze als ze eenmaal gaar zijn over 4 borden en serveer ze met een groene salade en knapperig brood.