Dit heb ik gemaakt met diepvriesdeegvellen, maar ja, dan is er wel sprake van meer calorieën.
Anders heb je per gebakje 112 Kc. zoals boven aangegeven. Je kunt ook minder suiker nemen, natuurlijk.
Het is wel lekker fris van smaak.
Recept
« Terug naar recepten
Citroengebakjes
PT60M
Citroengebakjes
Een heerlijk citroengebakjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
15 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Gebak
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
112 kCal energie
1 Gram eiwit
3 Gram vet
14 Gram koolhydraten
1 Gram eiwit
3 Gram vet
14 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
De lekkerste recepten uit de gezonde keuken (Reader's Digest)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroengebakjes te bereiden
Oven op 190°C.
Boven een kom 100 gram bloem zeven. Toevoegen 0,5 tl bakpoeder + 80 gram poedersuiker.
Snijd de margarine in stukjes en voeg dat toe. Alles goed mengen met een houten lepel. Dan 2 el ijskoud water erbij en blijf roeren tot een homogeen deeg.
Verdeel het deeg over de ingevette bakplaat in een rechthoek van ± 1 cm dikte. Schuif de bakplaat in de oven voor ± 20 minuten.
Ondertussen in de andere kom het ei + het eiwit + 140 gram suiker + de citroensap met de mixer 2 minuten kloppen.
Dan al kloppend toevoegen 20 gram bloem + 1 el citroenrasp + 0,5 tl bakpoeder en wat zout. Laat het mengsel verder staan tot gebruik.
De bakplaat uit de oven halen na de 20 minuten. De oven NIET uitschakelen en het deeg NIET uit de bakplaat nemen. Het citroenmengsel over het gebak verdelen met een mes of lepel (keukenkwastje).
Zet de bakplaat weer in de oven en bak het gebak nog 25 minuten. Wel in de gaten houden zodat het niet te hard gaat.
Haal dan de bakplaat uit de oven en laat het gebak in de bakplaat afkoelen (een uurtje) bij kamertemperatuur. Snij het gebak in 16 vierkantjes en bestrooi met poedersuiker.
Boven een kom 100 gram bloem zeven. Toevoegen 0,5 tl bakpoeder + 80 gram poedersuiker.
Snijd de margarine in stukjes en voeg dat toe. Alles goed mengen met een houten lepel. Dan 2 el ijskoud water erbij en blijf roeren tot een homogeen deeg.
Verdeel het deeg over de ingevette bakplaat in een rechthoek van ± 1 cm dikte. Schuif de bakplaat in de oven voor ± 20 minuten.
Ondertussen in de andere kom het ei + het eiwit + 140 gram suiker + de citroensap met de mixer 2 minuten kloppen.
Dan al kloppend toevoegen 20 gram bloem + 1 el citroenrasp + 0,5 tl bakpoeder en wat zout. Laat het mengsel verder staan tot gebruik.
De bakplaat uit de oven halen na de 20 minuten. De oven NIET uitschakelen en het deeg NIET uit de bakplaat nemen. Het citroenmengsel over het gebak verdelen met een mes of lepel (keukenkwastje).
Zet de bakplaat weer in de oven en bak het gebak nog 25 minuten. Wel in de gaten houden zodat het niet te hard gaat.
Haal dan de bakplaat uit de oven en laat het gebak in de bakplaat afkoelen (een uurtje) bij kamertemperatuur. Snij het gebak in 16 vierkantjes en bestrooi met poedersuiker.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
Anna zegt:
alkien zegt:
alkien zegt:
fabita zegt:
Eén zo'n bladerdeegplak kun je, als het gebak afgekoeld is, in 4en snijden. Ze bollen wel uit in de oven, maar dat is niet erg. Wil je ze platter, dan 2 à 3 (of meer) plakken tegen elkaar leggen, randen wat aandrukken en met een deegrol platter maken in beide richtingen. Ik leg wel huishoudfolie over het deeg want als het ontdooid is, plakt het enorm. Zo'n doosje is bij alle supers te koop. Succes ermee.:p
alkien zegt:
fabita zegt:
Ik vind ze zelf erg lekker en fris van smaak. Ik maak ze meestal met diepvriesdeeglappen die ik dan in 4en snijd of van tevoren wat uitrol zodat ze niet al te dik zijn. Ik hoop dat je zoon ze lekker zal vinden.:p
alkien zegt:
Lekker.
Zet 'm ook gelijk in m'n favorieten,
Dank je. :)
Anna zegt: