KookJij

Citroensouffle

Een heerlijk citroensouffle recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroensouffle te bereiden

roer 100 gram zachte boter, 60 gram suiker en 100 gram gezeefde bloem tot een gladde massa en werk er 3 dl gekookte melk door. breng het al roerend aan de kook en laat het als soezenbeslag droog worden. haal de pan van het vuur en roer het sap van de 2 citroenen en stuk voor stuk 5 eierdooiers door het beslag. spatel er 6 stijfgeklopte eiwitten door met 2 eetlepels fijngehakte citroenschil. beboter een souffleschaal, bestuif deze met suiker, doe het beslag erin en zet de souffle 40 minuten au bain-marie in een op 100 graden voorverwarmde oven. geef er creme anglaise met citroenrasp en kleine financiers in caisses bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sandy Weinberg

Sandy Weinberg zegt:
Aan het eind van de bereiding heeft U het over creme anglaise erbij te doen maar bedoelt U precies mee? Ik heb wel de betekenis opgezoekt van creme anglaise maar voor mij is de bedoeling niet helemaal duidelijk.:)