Recept
« Terug naar recepten
Citroensouffle
PT60M
Citroensouffle
Een heerlijk citroensouffle recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ibolya kokke
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroensouffle te bereiden
roer 100 gram zachte boter, 60 gram suiker en 100 gram gezeefde bloem tot een gladde massa en werk er 3 dl gekookte melk door. breng het al roerend aan de kook en laat het als soezenbeslag droog worden. haal de pan van het vuur en roer het sap van de 2 citroenen en stuk voor stuk 5 eierdooiers door het beslag. spatel er 6 stijfgeklopte eiwitten door met 2 eetlepels fijngehakte citroenschil. beboter een souffleschaal, bestuif deze met suiker, doe het beslag erin en zet de souffle 40 minuten au bain-marie in een op 100 graden voorverwarmde oven. geef er creme anglaise met citroenrasp en kleine financiers in caisses bij.
Sandy Weinberg zegt: