Snijd de taart in smalle driehoekjes en strooi er ietsje poedersuiker over.
Geef er evt.een dot slagroom bij en / of een citroenijsje.
Recept
« Terug naar recepten
Citroentaart uit Alabama
PT75M
Citroentaart uit Alabama
Een heerlijk citroentaart uit alabama recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroentaart uit Alabama te bereiden
1).Doe in de keukenmachine (menger) de boter en de suiker en werk de beiden ingrediënten door elkaar tot een lichte en schuimige massa.
2).Nu mag de gesnipperde zest er door met de patentbloem en de griesmeel.
3).Nu worden een voor een de eierdooiers door de boter-suiker massa verwerkt en daarna het citroensap.
4).We moeten nu een homogene en gladde massa hebben gekregen.
5).We gaan nu de eiwitten stijfkloppen met schone kom en brandschone, ontvette klopper tot het schuim pieken heeft, welke langzaam omvallen ( zgn. zachte pieken)
6).We werken dit eiwitschuim voorzichtig door de citroen-boter-suiker massa.
7).We storten het citroenboterdeeg vervolgens voorzichtig in de met bladerdeeg beklede springvorm.
8).We schuiven de springvorm in de oven, welke op 180°C was voorverwarmd, bedekt met een stuk aluminiumfolie.
9).Na 30 minuten verwijderen we de folie en laten de taart nog eens 15 minuten nabakken.
10).De taart mag er na 45 minuten uit en afkoelen.
2).Nu mag de gesnipperde zest er door met de patentbloem en de griesmeel.
3).Nu worden een voor een de eierdooiers door de boter-suiker massa verwerkt en daarna het citroensap.
4).We moeten nu een homogene en gladde massa hebben gekregen.
5).We gaan nu de eiwitten stijfkloppen met schone kom en brandschone, ontvette klopper tot het schuim pieken heeft, welke langzaam omvallen ( zgn. zachte pieken)
6).We werken dit eiwitschuim voorzichtig door de citroen-boter-suiker massa.
7).We storten het citroenboterdeeg vervolgens voorzichtig in de met bladerdeeg beklede springvorm.
8).We schuiven de springvorm in de oven, welke op 180°C was voorverwarmd, bedekt met een stuk aluminiumfolie.
9).Na 30 minuten verwijderen we de folie en laten de taart nog eens 15 minuten nabakken.
10).De taart mag er na 45 minuten uit en afkoelen.