KookJij

Citroentaart uit Alabama

Een heerlijk citroentaart uit alabama recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroentaart uit Alabama te bereiden

1).Doe in de keukenmachine (menger) de boter en de suiker en werk de beiden ingrediënten door elkaar tot een lichte en schuimige massa.
2).Nu mag de gesnipperde zest er door met de patentbloem en de griesmeel.
3).Nu worden een voor een de eierdooiers door de boter-suiker massa verwerkt en daarna het citroensap.
4).We moeten nu een homogene en gladde massa hebben gekregen.
5).We gaan nu de eiwitten stijfkloppen met schone kom en brandschone, ontvette klopper tot het schuim pieken heeft, welke langzaam omvallen ( zgn. zachte pieken)
6).We werken dit eiwitschuim voorzichtig door de citroen-boter-suiker massa.
7).We storten het citroenboterdeeg vervolgens voorzichtig in de met bladerdeeg beklede springvorm.
8).We schuiven de springvorm in de oven, welke op 180°C was voorverwarmd, bedekt met een stuk aluminiumfolie.
9).Na 30 minuten verwijderen we de folie en laten de taart nog eens 15 minuten nabakken.
10).De taart mag er na 45 minuten uit en afkoelen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Snijd de taart in smalle driehoekjes en strooi er ietsje poedersuiker over.
Geef er evt.een dot slagroom bij en / of een citroenijsje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst