KookJij

Citruscrumble met dadels

Een heerlijk citruscrumble met dadels recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Australie
Keuken: Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citruscrumble met dadels te bereiden

Snijd de grapefruit, de sinaasappels en de mandarijnen in partjes. Snijd de dadels in stukken. Haal de partjes citrusfruit uit hun velletjes. Leg ze strak tegen elkaar aan in een pan. Voeg de suiker en het water toe en leg een hittebestendig bord op het fruit. Laat 1 uur zachtjes koken. Laat het fruit in een vergiet zeker 1 uur afkoelen. Schep de dadels en de zwarte peper voorzichtig door het fruit.Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng voor het zanddeeg met je vingertoppen de boter met de rietsuiker en de bloem tot een korrelige zandachtige massa. Beboter een ovenschaal met een doorsnee van 22 centimeter. Bedek de bodem met het fruit en het fruit met het zanddeeg. Zet de schaal 30 minuten in de oven. De crumble is gaar als het zanddeeg goudbruin is. Serveer in de bakvorm, liefst nog warm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst