Recept
« Terug naar recepten
Clafoutis
PT30M
Clafoutis
Een heerlijk clafoutis recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Gerard Schaefers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Clafoutis te bereiden
Vet een quichevorm 24 cm Ø in met 10 gram boter.
Laat de kersen uitlekken.
Verwarm de hete lucht voor op 220° C.
Klop door de eieren, koffieroom, melk, kirsch, suiker, vanillesuiker, een snufje zout en bloem.
Verdeel de kersen over de vorm en giet het vloeibare beslag hierover.
Bak de clafoutis af in 12 minuten combi hete lucht 220° C /magnetron MIDDEN LAAG (30%).
Eet clafoutis met een bolletje vanilleijs en slagroom of een vanillesaus.
Clafoutis kan zowel warm als lauw gegeten worden.
Laat de kersen uitlekken.
Verwarm de hete lucht voor op 220° C.
Klop door de eieren, koffieroom, melk, kirsch, suiker, vanillesuiker, een snufje zout en bloem.
Verdeel de kersen over de vorm en giet het vloeibare beslag hierover.
Bak de clafoutis af in 12 minuten combi hete lucht 220° C /magnetron MIDDEN LAAG (30%).
Eet clafoutis met een bolletje vanilleijs en slagroom of een vanillesaus.
Clafoutis kan zowel warm als lauw gegeten worden.