KookJij

Clafoutis van tomaten met hesp

Een heerlijk clafoutis van tomaten met hesp recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Clafoutis van tomaten met hesp te bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C en plaats het rooster in het midden.
Was zorgvuldig de tomaatjes en doe ze in een ovenschotel. Overgiet met een scheut olie en bestrooi met een theelepel oregano.
Plaats het 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Klop ondertussen de eieren en meng de parmezaanse kaas erdoor.
Voeg de mosterd toe. Los de maïzena op in koude melk en room en voeg toe aan het mengsel. Kruid met de pepermolen.
Haal de schotel uit de oven. Giet het eiermengsel tot halve hoogte, voeg er de hamblokjes bij en bestooi met een theelepel oregano. Zet het in de oven en laat het bakken gedurende 25 minuten tot wanneer de clafoutis licht goudbruin gekleurd is.
Haal de clafoutis uit de oven en laat afkoelen alvorens op te dienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

svermaut

svermaut zegt:
@chris5 => Solo Delifine = Genieten van de smaak van room, geen problemen meer met schiften, binden, aanbranden of opkloppen, en dat allemaal zonder je zorgen te hoeven maken over je lijn. Dat kan met Solo Delifine. Solo Delifine is samengesteld op basis van magere melk en plantaardige vetten. zie ook http://www.solo.be/nl/ingredienten/solo-producten/delifine.htm
chris5

chris5 zegt:
200 ml Solo Delifine ?
Wat is dat?