Recept
« Terug naar recepten
clavoutis van zwarte kersen
PT60M
clavoutis van zwarte kersen
Een heerlijk clavoutis van zwarte kersen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe clavoutis van zwarte kersen te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.Vet een ovenschaal met een inhoud van 1,2 l in met een dikke laag boter.Leg de kersen op de bodem.Zeef de bloem en de poedersuiker samen boven een grote mengkom en roer geleidelijk de eieren erdoor tot u een glad geheel hebt.Roer dan langzaam de melk erdoor en ,zodra alle melk is opgenomen de kirsch.Schenk het beslag voorzichtig over de kersen in de ovenschaal.Bak de clafoutis 45 min of tot hij licht goudbruin geworden en iets gerezen is.Haal de clafoutis uit de oven en laat hem 15 min afkoelen.Bestuif het gerecht met poedersuiker en dien het op.
caroline zegt: