KookJij

clavoutis van zwarte kersen

Een heerlijk clavoutis van zwarte kersen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe clavoutis van zwarte kersen te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.Vet een ovenschaal met een inhoud van 1,2 l in met een dikke laag boter.Leg de kersen op de bodem.Zeef de bloem en de poedersuiker samen boven een grote mengkom en roer geleidelijk de eieren erdoor tot u een glad geheel hebt.Roer dan langzaam de melk erdoor en ,zodra alle melk is opgenomen de kirsch.Schenk het beslag voorzichtig over de kersen in de ovenschaal.Bak de clafoutis 45 min of tot hij licht goudbruin geworden en iets gerezen is.Haal de clafoutis uit de oven en laat hem 15 min afkoelen.Bestuif het gerecht met poedersuiker en dien het op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

caroline

caroline zegt:
't is de moment voor lekkere clafoutis te maken!!de kersen zijn heerlijk rijp!!
willem tilborghs

willem tilborghs zegt:
weer een geweldig recept, ik ga hem proberen en daarna nog een keer maar dan met walnoot en ammaretto groetjes willem
Henny

Henny zegt:
ik was er even langs gelopen het ziet er lekker uit.marijke een ding is ik hou niet van een nagerecht.sori.