KookJij

Coc en Pimento

Een heerlijk coc en pimento recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: lescopains
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Coc en Pimento te bereiden

meng bloem,gist en zout en voeg al roerend het water toe en ten slotte de olijfolie. Kneed dit goed door tot een soepel en elastisch deeg ontstaat. Laat het deeg in een afgedekte kom op een warme plek (warmhoudkast 35gr) een uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg de aubergines en de paprika’s op een bakplaat in de oven 15-20 minuten tot het vel zwaar geblakerd is. Leg ze daarna 5 minuten in een afgesloten kom en ontvel ze. Snijd de paprika en de aubergine in dunne reepjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijdt in kleine blokjes. Snijd de ansjovis in kleine reepjes. Meng alles in een kom met de olijfolie, paprikapoeder en tijm, en knoflook en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het deeg in 14 porties en rol die uit tot een flinterdun dun lapje. Vet de muffinvormpjes in en druk er de lapjes deeg in. Maak aan de bovenkant met duim en wijsvinger een schulprandje. Prik in de bodem met een vork gaatjes zodat deze niet rijst Bak ze 5 minuten in de hete oven. Schep dan de vulling in de bakjes, breek er een kwartel eitje boven op. Zout en peper erover en dan goudbruin afbakken circa 10 minuten
Presentatie:
Wip de taartjes uit de vormpjes, plaats ze op een klein bordje en garneer er de in olijfolie bevochtigde rucola rond



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst