Recept
« Terug naar recepten
Cocktail van gerookte Paling
PT15M
Cocktail van gerookte Paling
Een heerlijk cocktail van gerookte paling recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cocktail van gerookte Paling te bereiden
Kook het ei in 10 minuten hard. Maak de mayonaise. Snij de knolselderij in fijne brunoise, u heeft 80 gram nodig, en blancheer ze in kokend water. Klop de slagroom stijf. Meng hier de mierikswortel door en meng dit weer door de mayonaise. Schil de appel, haal er het klokhuis uit en snij de helft in brunoise. Geef deze ook bij de mayonaise evenals de brunoise knolselderij.
Hak het ei fijn en meng het ook door de mayonaise. Verdeel de helft van de paling en de garnalen over de coupes, geef er wat saus over, dan de rest van de paling en de garnalen, maar bewaar 8 stukjes paling en 8 garnalen voor garnering. Napper de saus. Garneer met twee stukjes paling en 2 garnalen. Was, droog en hak wat peterselie en strooi die over de coupes. Geef er geroosterd brood en boter bij.
Hak het ei fijn en meng het ook door de mayonaise. Verdeel de helft van de paling en de garnalen over de coupes, geef er wat saus over, dan de rest van de paling en de garnalen, maar bewaar 8 stukjes paling en 8 garnalen voor garnering. Napper de saus. Garneer met twee stukjes paling en 2 garnalen. Was, droog en hak wat peterselie en strooi die over de coupes. Geef er geroosterd brood en boter bij.