Recept
« Terug naar recepten
Cocktailhapjes van zanddeeg
PT50M
Cocktailhapjes van zanddeeg
Een heerlijk cocktailhapjes van zanddeeg recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cocktailhapjes van zanddeeg te bereiden
Het zavddeeg:Snijd de boter in stukjes en laat hem een beetje zacht worden.verdeel het eiwit in tweeën.Kneed snel alle ingrediénten voor de zandkoekjes tot een deegbal die u in plasticfolie wikkelt.laat het deeg 40 minuten rusten in de koelkast.bereid ondertussen de garnering;Smoor de stokvis in een koekenpan in een scheutje olie met 1 teentje knoflook gedurende 30 minuten,verwijder eventuele graatjes en velletjes en pureer de vis met een scheutje olie en vers gemalen peper tot een dikke créme.Bestrooi de in de lengte gehalveerde garnalenstaarten met wat geraspte gember en een snufje zout en laat ze afgedekt marineren.Snijd de palingfilet fijn en roer er wat gehakte bieslook doorheen.rol het deg,zodra het klaar is,uit tot een dikte van 5 milimeter en snijd er 48 cirkels uit met een diameter van 51/2 centimeter.Leg de deegcirkels op met bakpapier beklede bakblikken en bak de koekjes in 12 minuten gaar in een oven van 180 graden.neem ze uit de oven,laat ze afkoelen en garneerer 16 met slablaadjes,garnalenstaarten en geraspte sinaasappelschil,16 met gerookte paling en bieslook en de rest met stokvispuree en blaadjes peterselie.Leg de hapjes op een dienblad en serveer.