Recept
« Terug naar recepten
Compositie van brie en bleu de bresse
PT45M
Compositie van brie en bleu de bresse
Een heerlijk compositie van brie en bleu de bresse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Compositie van brie en bleu de bresse te bereiden
Meng in de keukenmachine de brie met 50 gram boter. Draai hiervan een rolletje met een lengte die iets korter is dan de terrinevorm. Laat 1/2 uur opstijven in de vriezer en daarna verder in de koeling. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Bedek de bodem en de opstaande randen van een halfronde terrinevorm met plasticfolie. Mix de bleu de bresse met 100 gram boter en doe hiervan ongeveer de helft in de terrinevorm. Maak hierin een holte met behulp van een soeplepel. Rol het opgesteven rolletje brie door de pijnboompitten, druk licht aan zodat ze vast blijven zitten. Leg dit rolletje vervolgens in het midden op de bodem van bleu de bresse in de terrine en spatel de rest van de bleu de bresse pasta over en naast het rolletje. Goed aandrukken zodat er geen luchtbellen achterblijven. Laat in de koelkast opstijven (weer eerst even in de vriezer). Snij vlak voor het uitserveren er dunne plakjes van.