KookJij

Con Pon Chae (lekker pittig)

Een heerlijk con pon chae (lekker pittig) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: van mijn tante
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Con Pon Chae (lekker pittig) te bereiden

Kipfilet aanbakken in grote wok.
Als de kipblokjes gaar zijn de uien, knoflook en pepers 5 min. meebakken.
1/2 flesje ketjap (of iets meer) toevoegen.
Wat water toevoegen en 20 min. laten sudderen.
Paprika's erbij en nog 10 min. laten sudderen.
Pinda's toevoegen, het vuur uit zetten, roeren en klaar om te serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Mellanie

Mellanie zegt:
Haha Ik ga dit Recept maken. Op hoop van zegen :P Het klinkt lekker inedergeval^^
patricia30

patricia30 zegt:
Hallo, geen idee van welke keuken dit oorspronkelijk afkomstig is. Wellicht een Indisch tintje omdat we daar bij ons in de familie allemaal dol op zijn.

@hns:
ongeveer 75 ml ketjap aan het gerecht toevoegen.
Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Uit welke keuken is dit recept afkomstig? Het klinkt me Caraïbisch, maar Mexicaans zou ook kunnen.
hns

hns zegt:
Hoeveel is een 1/2 flesje. Ik heb verschillende formaten, kun je een indicatie geven. Te veel sojasaus is ook niet lekker. En wat eet je erbij salade,rijst(Heb je een favoriete salade uit kookjij?) grt Hans:)