Een beetje exotisch, subtiel, kort gezegd mijn favoriet
Recept
« Terug naar recepten
Confituur van abrikoos met passie
PT723M
Confituur van abrikoos met passie
Een heerlijk confituur van abrikoos met passie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
723 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Confituur van abrikoos met passie te bereiden
Verwijder de kern van de abrikoze en snij ze in kleine stukjes. Weeg 700 g af en doe ze in een pan met de suiker, even mengen en een nacht laten staan op een koele plaats.
Volgende dag de passie vruchten uitlepelen en 550 g abwegen.
Doe deze masse bij de abrikoze. Snij de vanille open en schrap er de "pitjes"uit deze eveneens bij het vruchtmengsel doen. Laat het geheel onder voortdurend roeren aan de kook brengen, dan 3 min onder voortdurend roeren laten koken.Doe de confituur in zuivere potjes met een schroefdeksel.
Volgende dag de passie vruchten uitlepelen en 550 g abwegen.
Doe deze masse bij de abrikoze. Snij de vanille open en schrap er de "pitjes"uit deze eveneens bij het vruchtmengsel doen. Laat het geheel onder voortdurend roeren aan de kook brengen, dan 3 min onder voortdurend roeren laten koken.Doe de confituur in zuivere potjes met een schroefdeksel.