KookJij

Confituur van abrikoos met passie

Een heerlijk confituur van abrikoos met passie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 723 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: vriendin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Confituur van abrikoos met passie te bereiden

Verwijder de kern van de abrikoze en snij ze in kleine stukjes. Weeg 700 g af en doe ze in een pan met de suiker, even mengen en een nacht laten staan op een koele plaats.
Volgende dag de passie vruchten uitlepelen en 550 g abwegen.
Doe deze masse bij de abrikoze. Snij de vanille open en schrap er de "pitjes"uit deze eveneens bij het vruchtmengsel doen. Laat het geheel onder voortdurend roeren aan de kook brengen, dan 3 min onder voortdurend roeren laten koken.Doe de confituur in zuivere potjes met een schroefdeksel.

Mijn kookverhaal (Martine De Clercq)

Een beetje exotisch, subtiel, kort gezegd mijn favoriet

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst