Recept
« Terug naar recepten
Coq au vin à la Bourguignonne
PT80M
Coq au vin à la Bourguignonne
Een heerlijk coq au vin à la bourguignonne recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coq au vin à la Bourguignonne te bereiden
LET OP ! ’s avonds of ’s morgens de kippenbillen al in de marinade klaarzetten !! Maak de winterwortel, ui en de bleekselderij schoon en snijd ze in stukken. Laat de kippenbillen met de stukken groenten, de knoflook, laurier, tijm, bonenkruid en de zwarte peperkorrels ten minste 10 uur in de rode Bourgogne marineren.
Neem de billen dan uit de marinade, dep ze droog en bruineer ze in een grote pan met de boter. Voeg dan de groenten en de kruiden van de marinade toe en bestuif het geheel met de bloem. Bestrooi het met zout en gemalen zwarte peper. Schenk er dan de marinade bij, breng het aan de kook en laat het geheel ca 2 uur pruttelen. Maak de fettucine volgens het basisrecept, zoals omschreven op pag. 137.
Kook de fettucine volgens de receptuur beetgaar. Bestrijk ze met wat olijfolie, om aan elkaar plakken te voorkomen. Maak de lente-uitjes en de champignons schoon en snijd ze in tweeën. Snijd het doorregen spek, zonder zwoerd, in grove blokjes. Smelt de boter in een pan en laat de uitjes, champignons en het spek hierin ca 10 minuten stoven. Neem de kippenbillen uit de pan (zie boven) en verwijder het vlees van de botten. Leg het vlees op het champignon/ui/spek mengsel. Kook de saus van de kippenbillen in, maak het af op smaak en giet het over het vlees en het champignonmengsel.
Serveren
Verdeel de "Coq au vin" over de warme borden en bestrooi het met de gehakte peterselie. Geef er een nestje fettucine bij.
Neem de billen dan uit de marinade, dep ze droog en bruineer ze in een grote pan met de boter. Voeg dan de groenten en de kruiden van de marinade toe en bestuif het geheel met de bloem. Bestrooi het met zout en gemalen zwarte peper. Schenk er dan de marinade bij, breng het aan de kook en laat het geheel ca 2 uur pruttelen. Maak de fettucine volgens het basisrecept, zoals omschreven op pag. 137.
Kook de fettucine volgens de receptuur beetgaar. Bestrijk ze met wat olijfolie, om aan elkaar plakken te voorkomen. Maak de lente-uitjes en de champignons schoon en snijd ze in tweeën. Snijd het doorregen spek, zonder zwoerd, in grove blokjes. Smelt de boter in een pan en laat de uitjes, champignons en het spek hierin ca 10 minuten stoven. Neem de kippenbillen uit de pan (zie boven) en verwijder het vlees van de botten. Leg het vlees op het champignon/ui/spek mengsel. Kook de saus van de kippenbillen in, maak het af op smaak en giet het over het vlees en het champignonmengsel.
Serveren
Verdeel de "Coq au vin" over de warme borden en bestrooi het met de gehakte peterselie. Geef er een nestje fettucine bij.