Recept
« Terug naar recepten
Coquille op gekruide krab
PT45M
Coquille op gekruide krab
Een heerlijk coquille op gekruide krab recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquille op gekruide krab te bereiden
1).Van 3 grapefruits de partjes uit de vliezen halen en het sap opvangen.
2).Verhit 2 eetlepels olie in een antiaanbak pan en fruit hierin de uien volledig zacht, zonder te bruinen. Voeg hierbij het sap en de ontvliesde partjes van 3 grapefruits en kook dat in op hoog vuur onder voortdurend roeren. Doe hier bij 1 eetlepel van de mix die is gemaakt van de kruidenpoeders en maak af met wat zout. Zet apart. en houd warm.
3).Doe het sap van de resterende grapefruits samen met de honing, de sereh, de purut blaadjes en kook dat in tot 2/3.
Haal van het vuur en blender de boter er door tot een saus. Zet apart
4).Bak de coquilles met wat zout en peper in wat olie aan, dus niet gaar!
5).Meng het grapefruit-uien-mengsel met het krabvlees tot een lauw geheel (niet warm,aangezien warme krab niet alleen vlug uitdroogt, maar ook nogal tranig gaat smaken) en verdeel over de bordjes. Zet hierop een coquille en schep er omheen wat grapefruitsaus.
2).Verhit 2 eetlepels olie in een antiaanbak pan en fruit hierin de uien volledig zacht, zonder te bruinen. Voeg hierbij het sap en de ontvliesde partjes van 3 grapefruits en kook dat in op hoog vuur onder voortdurend roeren. Doe hier bij 1 eetlepel van de mix die is gemaakt van de kruidenpoeders en maak af met wat zout. Zet apart. en houd warm.
3).Doe het sap van de resterende grapefruits samen met de honing, de sereh, de purut blaadjes en kook dat in tot 2/3.
Haal van het vuur en blender de boter er door tot een saus. Zet apart
4).Bak de coquilles met wat zout en peper in wat olie aan, dus niet gaar!
5).Meng het grapefruit-uien-mengsel met het krabvlees tot een lauw geheel (niet warm,aangezien warme krab niet alleen vlug uitdroogt, maar ook nogal tranig gaat smaken) en verdeel over de bordjes. Zet hierop een coquille en schep er omheen wat grapefruitsaus.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Sprenkel over het krabmengsel wat limoensap en strooi er gehakte korianderblad over.
deuxchapeaux zegt:
You are very welcome.
Jan A.