Recept
« Terug naar recepten
Coquilles met Rode Kool en Venkel
PT100M
Coquilles met Rode Kool en Venkel
Een heerlijk coquilles met rode kool en venkel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilles met Rode Kool en Venkel te bereiden
*Fruit in 3 eetlepels olie de lombok, ui en knoflook tot de ui glazig gaat zien en doe dan de inhoud van de pan met de azijn en wat zout in de blender en draai een glad homogeen mengsel met nog eens 3 eetlepels olijfolie.
*Pak een schotel waarin de gehalveerde coquilles net passen.
Smeer de bodem van de schotel goed in met de uien-blend, strooi daarover heen 3/4 eetlepel suiker en zet de coquilles in de schaal.
Smeer nu de rest van het uien-mengsel op de coquilles en strooi de rest van de suiker erover. Zet dit gedurende 24 uur koel weg in de ijskast om te marineren.
*De gaargekookte courgette wordt fijn gesneden en KOUD in de keukenmachine gedaan, samen met het limoensap, limoenzest en 3 eetlepels olijfolie. Ook hiervan wordt een gladde pap gedraaid.
*Gooi over de kool en de venkel een liter kokend water en laat direct weer afkoelen en uitlekken (dan worden de groentes wat zachter).
*Beide groentes apart dresseren met de helft van de courgette -smurrie, peper en gemalen venkelzaad.
*Maak 4 tot 6 hoopjes van de venkel en rode kool op een bordje.
*In een gloeiend hete pan de coquilles bruinen aan beide zijden en op de hoopjes groentes leggen.
*Bestrooien met het gehakte venkelgroen.
*Pak een schotel waarin de gehalveerde coquilles net passen.
Smeer de bodem van de schotel goed in met de uien-blend, strooi daarover heen 3/4 eetlepel suiker en zet de coquilles in de schaal.
Smeer nu de rest van het uien-mengsel op de coquilles en strooi de rest van de suiker erover. Zet dit gedurende 24 uur koel weg in de ijskast om te marineren.
*De gaargekookte courgette wordt fijn gesneden en KOUD in de keukenmachine gedaan, samen met het limoensap, limoenzest en 3 eetlepels olijfolie. Ook hiervan wordt een gladde pap gedraaid.
*Gooi over de kool en de venkel een liter kokend water en laat direct weer afkoelen en uitlekken (dan worden de groentes wat zachter).
*Beide groentes apart dresseren met de helft van de courgette -smurrie, peper en gemalen venkelzaad.
*Maak 4 tot 6 hoopjes van de venkel en rode kool op een bordje.
*In een gloeiend hete pan de coquilles bruinen aan beide zijden en op de hoopjes groentes leggen.
*Bestrooien met het gehakte venkelgroen.