Recept
« Terug naar recepten
Coquilles met Spruiten
PT30M
Coquilles met Spruiten
Het is algemeen bekend dat vele mensen niet graag spruitjes eten omdat ze niet lekker ruiken, omdat ze er niet altijd even appetijtelijk uitzien, omdat ze niet zouden smaken enz. enz.
Stuart Brioza en zijn partner Nicole Krasinski (2 chef koks in San Francisco) hebben een manier bedacht om onze bewaren tegen spruitjes weg te nemen
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Snacks - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Start Brioza & Nicole Krasinski,Food and Wine San Francisco
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilles met Spruiten te bereiden
- Klop de ingredienten voor de saus goed door elkaar en zet even weg.
- In een anti-aanbak pan de pancetta op een middelmatig hoog vuurtje uitbakken, tot die mooi gekleurd zijn en krokant.
- Verwijder de stripjes pancetta en leg in de pan met spekvet de gesneden spruitjes, de gesnipperde uitjes en de gesnipperde knoflook en fruit dit aan net zo lang tot de spruitjes zachter zijn geworden, maar nog wel hun groene kleur hebben. Van het vuur af de boter er door roeren en warm houden.
- In een andere anti-aanbak pan 2 eetlepels olie verwarmen tot zeer heet en daarin de coquilles bakken (2 1/2 minuten elke zijde)
- Verdeel de spruitjes over de bordjes en leg daarop de gebakken coquilles en geef daar het sausje bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een een volle houtgelagerde Chardonnay