Recept
« Terug naar recepten
Coquilles Saint Jacques in Gecarameliseerde Bruine Botersaus
PT40M
Coquilles Saint Jacques in Gecarameliseerde Bruine Botersaus
Het bijzondere aan dit recept is de gezoete bruine botersaus. Het is ook zaak de saus enigszins door te verwarmen, zodat die een beetje carameliseert.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilles Saint Jacques in Gecarameliseerde Bruine Botersaus te bereiden
- Droog de coquilles zorgvuldig met keukenpapier en wrijf ze daarna in met peper en zeezout.
- Laat de olie in de bakpan gloeiend heet worden en schroei daarin de coquilles dicht en geef ze ook een mooi kleurtje mee. Zet ze dan even apart.
- Maak de bakpan schoon met keukenpapier.
- Laat de boter smelten in de schoongemaakte bakpan op middelhoog vuur en laat daarin de boter smelten, schuimen en iets bruin worden.
- Voeg de knoflook toe en bak die gedurende 1/2 minuut.
- Voeg dan toe de suiker, de applelcider azijn, het water en de cayenne peper.
- Zodra de inhoud ietsje lobbig wordt de coquilles in de pan doen, 10 tellen doorverhitten en het vuur doven. Wel bliven roeren om het gerecht door en door warm te laten worden.
- Verdeel over de bordjes en strooi de peterselie er over.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een glaasje Pinot Gris, of een droge Riesling Kabinett.