Recept
« Terug naar recepten
Cornflakes cake met gele room
PT30M
Cornflakes cake met gele room
Een heerlijk cornflakes cake met gele room recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Lidl - M. van Asperen-Kemner 130412
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cornflakes cake met gele room te bereiden
Cake:
Klop de boter samen met de suiker los in de keukenmachine en voeg één voor één de eieren toe.
Meng dit samen tot een beslag.
Haal het mengsel uit de keukenmachine en roer de cornflakes erdoor. Verdeel het mengsel over beboterde en bebloemde cakevorm en bak de cake in 20-25 minuten af in de oven op 160°C.
Gele room:
Meng een derde van de melk met de bloem en klop het los.
Voeg de overige melk en de vanille uit het stokje eraan toe.
Breng het aan de kook onder voortdurend roeren.
Meng de eierdooiers met de suiker.
Voeg hierbij langzaam het kokende mengsel van bloem en melk, maar blijf wel doorkloppen.
Laat het geheel nog even op laag vuur na garen zonder het te laten koken.
Roer het voortdurend door met een spatel.
Als het yoghurt-dikte is, neem de pan van het vuur, giet het uit op een bord, dek dit af met plasticfolie en laat het afkoelen.
Klop de slagroom op als de gele room helemaal koud is en roer dit door elkaar.
Fruit:
Snij de aardbeien in vier parten.
Meng de suiker, citroensap en olijfolie door elkaar en giet dit over de aardbeien.
Serveer de cake met de aardbeien en een flinke lepel van de gele room.
Klop de boter samen met de suiker los in de keukenmachine en voeg één voor één de eieren toe.
Meng dit samen tot een beslag.
Haal het mengsel uit de keukenmachine en roer de cornflakes erdoor. Verdeel het mengsel over beboterde en bebloemde cakevorm en bak de cake in 20-25 minuten af in de oven op 160°C.
Gele room:
Meng een derde van de melk met de bloem en klop het los.
Voeg de overige melk en de vanille uit het stokje eraan toe.
Breng het aan de kook onder voortdurend roeren.
Meng de eierdooiers met de suiker.
Voeg hierbij langzaam het kokende mengsel van bloem en melk, maar blijf wel doorkloppen.
Laat het geheel nog even op laag vuur na garen zonder het te laten koken.
Roer het voortdurend door met een spatel.
Als het yoghurt-dikte is, neem de pan van het vuur, giet het uit op een bord, dek dit af met plasticfolie en laat het afkoelen.
Klop de slagroom op als de gele room helemaal koud is en roer dit door elkaar.
Fruit:
Snij de aardbeien in vier parten.
Meng de suiker, citroensap en olijfolie door elkaar en giet dit over de aardbeien.
Serveer de cake met de aardbeien en een flinke lepel van de gele room.