Recept
« Terug naar recepten
Corzetti met kerriegamba's
PT60M
Corzetti met kerriegamba's
Een heerlijk corzetti met kerriegamba's recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Corzetti met kerriegamba's te bereiden
Kneed 300 gram meel,75 gram water en een snufje zout tot een glad en elastisch deeg.laat het deeg 30 minuten rusten.rol het vervolgens uit tot een dunne lap,snijd er met een houten ring zoveel mogelijk cirkels uit(5 centemeter doorsnede)en bestempel ze aan beide zijden.Bestuif de pasta met bloem.Roerbak de gambastaarten,die u gedeeltelijk in de lengte hebt open gesneden,gedurende 1 minuut in een scheutje olie.Neem ze uit de pan,schenk de wijn in dezelfde pan,laat het verdampen,voeg een klontje boter,een theelepel kerriepoeder en een beetje citroensap toe.Kook de corzetti 2 minuten in gezouten water,giet af en doe de pasta bij de saus in de pan.
Nancy zegt: