Recept
« Terug naar recepten
Cotriade
PT50M
Cotriade
Een heerlijk cotriade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cotriade te bereiden
De visfilets spoelen, droogdeppen en in stukken verdelen.
De aardappelen schillen en in dikke plakken snijden. De uien pellen en in vieren snijden.
In een ruime kookpan in de boter op zacht vuur de uien lichtjes laten kleuren. De visfumet en de aardappelen toevoegen. Kruiden met tijm, laurier, zout en zwarte peper. Aan de kook brengen en 15 minuten zacht laten sudderen.
De stukken vis met vast visvlees in de soep leggen en nog 10 minuten laten sudderen. De vissoorten met zacht visvlees (wijting) de laatste 5 minuten toevoegen.
De sneden brood in diepe borden leggen en overgieten met een beetje van de vissoep. De stukken vis en aardappelen uit de kookpan scheppen en over de borden verdelen.
Een lepel room en eventueel een glaasje cider door de resterende vissoep roeren en op smaak brengen met peper en zout. De borden helemaal vullen en bestrooien met gehakte peterselie.
De aardappelen schillen en in dikke plakken snijden. De uien pellen en in vieren snijden.
In een ruime kookpan in de boter op zacht vuur de uien lichtjes laten kleuren. De visfumet en de aardappelen toevoegen. Kruiden met tijm, laurier, zout en zwarte peper. Aan de kook brengen en 15 minuten zacht laten sudderen.
De stukken vis met vast visvlees in de soep leggen en nog 10 minuten laten sudderen. De vissoorten met zacht visvlees (wijting) de laatste 5 minuten toevoegen.
De sneden brood in diepe borden leggen en overgieten met een beetje van de vissoep. De stukken vis en aardappelen uit de kookpan scheppen en over de borden verdelen.
Een lepel room en eventueel een glaasje cider door de resterende vissoep roeren en op smaak brengen met peper en zout. De borden helemaal vullen en bestrooien met gehakte peterselie.