Recept
« Terug naar recepten
Courgette-tomatentaart
PT45M
Courgette-tomatentaart
Een heerlijk courgette-tomatentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het Groene Spoor
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgette-tomatentaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 160° C.
Smeer een vuurvaste schaal dun in met olijfolie.
Ontvel de tomaten en snijd ze in plakken.
Rasp de gewassen, ongeschilde courgettes.
Bak de courgetterasp in een beetje olie in de koekenpan.
Roer alles af en toe om zodat het vocht verdampt.
Doe de fijngehakte tenen knoflook, de kruiden, het zout en de peper in dit mengsel.
Laat de courgetterasp ongeveer 10 minuten.
Op een tamelijk laag vuur stoven.
Klop de eieren los en roer hier de kaas en wat nootmuskaat door.
Schep de plakken tomaat en de courgetterasp door de eieren en giet alles in de schaal.
Laat de taart in ongeveer 20 minuten in de oven gaar worden.
Deze hartige taart kan zowel warm als koud gegeten worden.
Smeer een vuurvaste schaal dun in met olijfolie.
Ontvel de tomaten en snijd ze in plakken.
Rasp de gewassen, ongeschilde courgettes.
Bak de courgetterasp in een beetje olie in de koekenpan.
Roer alles af en toe om zodat het vocht verdampt.
Doe de fijngehakte tenen knoflook, de kruiden, het zout en de peper in dit mengsel.
Laat de courgetterasp ongeveer 10 minuten.
Op een tamelijk laag vuur stoven.
Klop de eieren los en roer hier de kaas en wat nootmuskaat door.
Schep de plakken tomaat en de courgetterasp door de eieren en giet alles in de schaal.
Laat de taart in ongeveer 20 minuten in de oven gaar worden.
Deze hartige taart kan zowel warm als koud gegeten worden.
Ria zegt: