Recept
« Terug naar recepten
Courgettecake
PT70M
Courgettecake
Een heerlijk courgettecake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Conny
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettecake te bereiden
* 2 theel. speculaaskruiden of koekkruiden maken een pittiger cake.
Doe de geraspte courgette in een vergiet en knijp het overtolloge vocht eruit.
Meng eieren, suiker en olie tezamen.
Mix zout, bakpoeders, kaneel en vanilla met het meel en maak een cakebeslag.
Voeg noten en courgettes toe.
Giet de massa in twee ingevette cakeblikken en bak de cakes ong. 1 uur op 175° C.
In plaats van de courgettes kan ook geraspte wortelen worden gebruikt.
Deze cake is verrassend lekker, en men proeft absoluut niet dat er een groente in is verwerkt.
Van het beslag kunnenn ook muffins worden gebakken.
Ook een z.g. zucchini frittata (met eieren) is een heerlijk vegetarisch gerecht.
Doe de geraspte courgette in een vergiet en knijp het overtolloge vocht eruit.
Meng eieren, suiker en olie tezamen.
Mix zout, bakpoeders, kaneel en vanilla met het meel en maak een cakebeslag.
Voeg noten en courgettes toe.
Giet de massa in twee ingevette cakeblikken en bak de cakes ong. 1 uur op 175° C.
In plaats van de courgettes kan ook geraspte wortelen worden gebruikt.
Deze cake is verrassend lekker, en men proeft absoluut niet dat er een groente in is verwerkt.
Van het beslag kunnenn ook muffins worden gebakken.
Ook een z.g. zucchini frittata (met eieren) is een heerlijk vegetarisch gerecht.