Recept
« Terug naar recepten
Courgetteovenschotel
PT100M
Courgetteovenschotel
Een heerlijk courgetteovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het Groene Spoor
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgetteovenschotel te bereiden
Aardappelen in ruim water met zout 15 - 20 minuten koken.
Daarna in dunne plakjes snijden.
De courgette in dunne plakjes snijden en ± 5 minuten blancheren.
Olie verhitten, ui en fijngehakte knoflook ± 10 minuten zachtjes bakken.
Gehakt toevoegen en rul bakken.
Tomaten en tijm toevoegen en nog 10 minuten zachtjes laten koken tot een dikke saus.
Béchamelsaus volgens gebruiksaanwijzing op pak maken.
Oven voorverwarmen op 180° C.
Ovenschaal invetten.
Schaal vullen:
aardappelplakjes, gehaktsaus, plakjes salami, courgetteplakjes, béchamelsaus en wat kaas.
Deze laagjes herhalen tot ingrediënten op zijn, eindigen met aardappelplakjes.
Deze met béchamelsaus bestrijken en met kaas bestrooien.
In midden van oven ± 45 minuten bakken.
Tip
Wil je wat sneller klaar zijn, gebruik dan voorgekookte aardappelschijfjes uit het koelvak in de supermarkt en/of tomaatblokjes uit blik.
Daarna in dunne plakjes snijden.
De courgette in dunne plakjes snijden en ± 5 minuten blancheren.
Olie verhitten, ui en fijngehakte knoflook ± 10 minuten zachtjes bakken.
Gehakt toevoegen en rul bakken.
Tomaten en tijm toevoegen en nog 10 minuten zachtjes laten koken tot een dikke saus.
Béchamelsaus volgens gebruiksaanwijzing op pak maken.
Oven voorverwarmen op 180° C.
Ovenschaal invetten.
Schaal vullen:
aardappelplakjes, gehaktsaus, plakjes salami, courgetteplakjes, béchamelsaus en wat kaas.
Deze laagjes herhalen tot ingrediënten op zijn, eindigen met aardappelplakjes.
Deze met béchamelsaus bestrijken en met kaas bestrooien.
In midden van oven ± 45 minuten bakken.
Tip
Wil je wat sneller klaar zijn, gebruik dan voorgekookte aardappelschijfjes uit het koelvak in de supermarkt en/of tomaatblokjes uit blik.