KookJij

Kindvriendelijke Hachis Parmentier

Het plan was om een echte versie van Hachis Parmentier te maken. Na verschillende recepten te hebben bekeken, kwam ik tot de conclusie om een soort eigen versie te bedenken, mede ook doordat 2 kleinkinderen mee zouden eten. Gelukkig was het een succes :) en hebben ook zij zitten smullen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kindvriendelijke Hachis Parmentier te bereiden

  1. Blancheer de blokjes winterpeen enkele minuten en giet ze af.
  2. Vang het kookvocht op en laat de blokjes uitlekken in een zeef.
  3. Bak in een droge koekenpan het gehakt rul en gaar.
  4. Laat het gehakt uitlekken in een zeef en smoor in het aanhangende vet de ui, sjalot en knoflook.
  5. Kook de in stukken gesneden kruimige aardappelen in het kippenbouillonblokje en voeg het blancheer water van de peen toe voor extra smaak.
  6. Kook ze gaar.
  7. Voeg ondertussen de paprika blokjes, courgette blokjes en de blokjes wortel toe en laat ze een vijftal minuutjes stoven.
  8. Voeg het gehakt weer toe en de inhoud van het blikje pomodorini .
  9. Maak het blikje schoon met een scheutje water en voeg toe. Prak de tomaatjes fijn en laat alles 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
  10. Giet de aardappelen af , voeg wat melk en boter ( eventueel wat kookvocht) toe en stamp tot een smeuïge puree.
  11. Breng de inhoud van de hapjespan over in een ovenschaal. Beleg met puree en strooi er 150 gram jong belegen geraspte kaas over.
  12. Zet de schotel 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden totdat de kaas een mooi bruin korstje heeft.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Geregeld wil ik van originele recepten een eigen versie creeëren, omdat de kleinkinderen meeeten. En aan tafel wil je dan graag smullende gezichtjes zien. Vandaar, dat ik graag afwijk van het origineel en mijn toevlucht neem tot ingrediënten , waarvan ik weet , dat de kleinkinderen die lusten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst