Recept
« Terug naar recepten
Courgettequiche
PT60M
Courgettequiche
Een heerlijk courgettequiche recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Courgettefleur.nl/
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettequiche te bereiden
Was de ongeschilde courgette en snij deze in blokjes (ca. 2 cm).
Was de prei en snij deze in plakjes.
Snij ook de champignons in plakjes.
Vet de taartvorm in met boter en leg vervolgens het licht uitgerolde bladerdeeg op de bodem en de rand, zodat deze geheel bedekt zijn.
Verhit de olie en fruit hierin de ui.
Voeg de spekjes toe en braad deze kort goudbruin.
Voeg de courgette, prei, champignons, zout en peper toe.
Laat de courgette onder af en toe roeren zacht worden.
Giet eventueel overtollig vocht af, voeg de crème fraîche toe en laat dit even koken.
Doe de inhoud van de pan in de taartvorm en bestrooi het gerecht met geraspte kaas.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Plaats de courgettequiche in het midden van de oven en laat hem goudbruin worden.
De oventijd is afhankelijk van de begintemperatuur van het gerecht.
* Tot zover kan het gerecht van te voren worden bereid en eventueel koel worden weggezet.
Tip
Gebruik cashew-noten in plaats van spekjes.
Was de prei en snij deze in plakjes.
Snij ook de champignons in plakjes.
Vet de taartvorm in met boter en leg vervolgens het licht uitgerolde bladerdeeg op de bodem en de rand, zodat deze geheel bedekt zijn.
Verhit de olie en fruit hierin de ui.
Voeg de spekjes toe en braad deze kort goudbruin.
Voeg de courgette, prei, champignons, zout en peper toe.
Laat de courgette onder af en toe roeren zacht worden.
Giet eventueel overtollig vocht af, voeg de crème fraîche toe en laat dit even koken.
Doe de inhoud van de pan in de taartvorm en bestrooi het gerecht met geraspte kaas.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Plaats de courgettequiche in het midden van de oven en laat hem goudbruin worden.
De oventijd is afhankelijk van de begintemperatuur van het gerecht.
* Tot zover kan het gerecht van te voren worden bereid en eventueel koel worden weggezet.
Tip
Gebruik cashew-noten in plaats van spekjes.
ann zegt: