Recept
« Terug naar recepten
Courgettes in tomatensaus
PT30M
Courgettes in tomatensaus
Een heerlijk courgettes in tomatensaus recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettes in tomatensaus te bereiden
Snijd de courgettes overlangs in dikke plakken.
Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de plakken courgette aan weerskanten lichtbruin.
Haal de plakken courgette uit de pan en houd ze apart.
Fruit de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook 3 minuten in de bakolie van de courgettes.
Voeg de stukjes tomaat en fijngehakte peterselie toe en laat alles ca. 10 minuten zachtjes sudderen tot de tomaten zacht zijn.
Voeg de witte wijn toe en breng op smaak met zout en peper.
Leg de plakken courgette in de saus.
Breng het geheel aan de kook.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het ca. 15 minuten zachtjes koken.
Lekker bij vlees, vis en kip.
Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de plakken courgette aan weerskanten lichtbruin.
Haal de plakken courgette uit de pan en houd ze apart.
Fruit de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook 3 minuten in de bakolie van de courgettes.
Voeg de stukjes tomaat en fijngehakte peterselie toe en laat alles ca. 10 minuten zachtjes sudderen tot de tomaten zacht zijn.
Voeg de witte wijn toe en breng op smaak met zout en peper.
Leg de plakken courgette in de saus.
Breng het geheel aan de kook.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het ca. 15 minuten zachtjes koken.
Lekker bij vlees, vis en kip.
Anja zegt: