KookJij

Courgettes met tomaten en champignons

Een heerlijk courgettes met tomaten en champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Courgettes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Tuinvereniging Ons Genoegen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Courgettes met tomaten en champignons te bereiden

Was de courgettes en verwijder het steeltje.
Snijd ze in plakken verdeel ze in blokjes.
Uitje snipperen, spek in blokjes verdelen.
De champignons voorzichtig wassen en zonodig een stukje van het steeltje afsnijden.
De blokjes spek langzaam uitbakken en ze uit het vet scheppen.
De gesnipperde ui in het spekvet lichtgeel bakken.
De courgetteblokjes, de in stukken gesneden tomaten en de champignons met wat peper en zout bestrooien.
Dit groentemengsel bij de gefruite ui en het spekvet doen.
Het mengsel onder af en toe roeren en omscheppen bakken en daarna op een verwarmde schotel overdoen.
Strooi er de gebakken blokjes spek over.
Serveren met spaghetti, gekookte rijst of macaroni.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Marry

Marry zegt:
Door 1 teentje knoflook toe voegen is de smaak nog lekkerder!
Anki

Anki zegt:
Het was heerlijk!!!! En dat zonder saus!
Ik heb er alleennog wel Italiaanse kruiden door gedaan.
C. Groenewold

C. Groenewold zegt:
Champignons wassen??? Voor wie het nog niet wist: ze zuigen water op als sponzen en verliezen zo hun smaak. Met een vochtig doekje of champignonborsteltje schoonmaken, veel lekkerder!
Ria

Ria zegt:
Lekker