Recept
« Terug naar recepten
Courgettesoep met paling of knoflookcroutons
PT30M
Courgettesoep met paling of knoflookcroutons
Een heerlijk courgettesoep met paling of knoflookcroutons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Bio aan huis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettesoep met paling of knoflookcroutons te bereiden
Ui fruiten in de olijfolie.
Uit de courgettes met een meloenbolletjes steker ronde bolletjes steken (stuk of 20).
De rest van de courgettes in blokjes snijden en samen met gehakte knoflook bij de ui voegen.
Bouillon erbij gieten en 10 - 20 minuten rustig laten pruttelen.
Op smaak brengen met 'n beetje zout en versgemalen peper.
Pureer de soep met een staafmixer.
De roomboter en room er met een garde doorkloppen.
Roer er wat gehakte peterselie door en voeg de stukjes gerookte paling toe, of gerookte zalmforel, of . . . voor de vega's onder ons room en vis weglaten en knoflook croutons toevoegen!
Uit de courgettes met een meloenbolletjes steker ronde bolletjes steken (stuk of 20).
De rest van de courgettes in blokjes snijden en samen met gehakte knoflook bij de ui voegen.
Bouillon erbij gieten en 10 - 20 minuten rustig laten pruttelen.
Op smaak brengen met 'n beetje zout en versgemalen peper.
Pureer de soep met een staafmixer.
De roomboter en room er met een garde doorkloppen.
Roer er wat gehakte peterselie door en voeg de stukjes gerookte paling toe, of gerookte zalmforel, of . . . voor de vega's onder ons room en vis weglaten en knoflook croutons toevoegen!