Recept
« Terug naar recepten
Courgettesoep met ricotta en aardappelen
PT25M
Courgettesoep met ricotta en aardappelen
Een heerlijk courgettesoep met ricotta en aardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettesoep met ricotta en aardappelen te bereiden
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui totdat hij glazig ziet. Schep de courgetteblokjes en de aardappelblokjes bij de ui en roerbak het geheel 3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken. Schep de ricotta om met de tijm en de pepermix. Verdeel de courgettesoep over 4 kommen. Serveer direct met een flinke lepel ricottamengsel.
djmagich zegt: