KookJij

Courgettesoep met ricotta en aardappelen

Een heerlijk courgettesoep met ricotta en aardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Courgettesoep met ricotta en aardappelen te bereiden

Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui totdat hij glazig ziet. Schep de courgetteblokjes en de aardappelblokjes bij de ui en roerbak het geheel 3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken. Schep de ricotta om met de tijm en de pepermix. Verdeel de courgettesoep over 4 kommen. Serveer direct met een flinke lepel ricottamengsel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

djmagich

djmagich zegt:
Marijke, zoals je rechts onderaan bij het recept ziet staan, staat netjes de bron: A.H. vermeld.
Marijke ter Berg

Marijke ter Berg zegt:
Nou dit recept komt regelrecht, bijna letterlijk, uit de Allerhande. Kun je zo via google opzoeken. Beetje flauw om dan je eigen naam erbij te zetten.
Gonny Meijer

Gonny Meijer zegt:
Een heerlijk recept!
De speciale pepermaakt de Ricotta byzonder.
gr.