Recept
« Terug naar recepten
Courgettetomatensaus
PT25M
Courgettetomatensaus
Een heerlijk courgettetomatensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het Groene Spoor
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettetomatensaus te bereiden
Ui snipperen.
Courgettes in stukjes snijden.
Tomaten in stukjes snijden (evt. eerst ontvellen.
Ui in de boter 3 minuten zachtjes fruiten.
Knoflook erboven uitpersen.
Courgette toevoegen en even meebakken.
Voeg dan de tomatenpuree, suiker, basilicum, peper, bouillontablet en ½ dl water toe.
Met deksel op de pan 10 minuten zachtjes stoven.
Af en toe roeren.
Tomaatstukjes toevoegen en nog 5 minuten stoven.
Als laatste de fijngeknipte peterselie toevoegen.
Serveer de Parmezaanse kaas er apart bij.
Lekker met schelpjespasta.
Courgettes in stukjes snijden.
Tomaten in stukjes snijden (evt. eerst ontvellen.
Ui in de boter 3 minuten zachtjes fruiten.
Knoflook erboven uitpersen.
Courgette toevoegen en even meebakken.
Voeg dan de tomatenpuree, suiker, basilicum, peper, bouillontablet en ½ dl water toe.
Met deksel op de pan 10 minuten zachtjes stoven.
Af en toe roeren.
Tomaatstukjes toevoegen en nog 5 minuten stoven.
Als laatste de fijngeknipte peterselie toevoegen.
Serveer de Parmezaanse kaas er apart bij.
Lekker met schelpjespasta.