Recept
« Terug naar recepten
Couscous met venkel en nootjes
PT45M
Couscous met venkel en nootjes
Een heerlijk couscous met venkel en nootjes recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Marokkaanse kennis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Couscous met venkel en nootjes te bereiden
1).Verhit de boter in de grote pan met dikke bodem en fruit daarin aan de venkelblokjes, tot ze zachter worden. Doe dan de uien, knoflook en gemalen venkelzaad er bij. Roeren tot de uien glazig zijn geworden, maar nog niet bruin.
2).Doe nu de kippenbouillon in de pan en breng aan de kook.
3).Al roerend de couscous er bij doen en de pan van het vuur nemen. Deksel er op en 10 - 15 minuten laten staan.
4).Al het vocht is nu opgenomen. Met een vork de couscous rul maken.
5).De nootjes er door roeren en dan de bieslook en evt. de koriander.
2).Doe nu de kippenbouillon in de pan en breng aan de kook.
3).Al roerend de couscous er bij doen en de pan van het vuur nemen. Deksel er op en 10 - 15 minuten laten staan.
4).Al het vocht is nu opgenomen. Met een vork de couscous rul maken.
5).De nootjes er door roeren en dan de bieslook en evt. de koriander.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Verdeel over de borden en geef er gegrillde groene asperges bij met bv een (gegrillde)kip.