OPDIENEN:-
*met stukjes gegrillde biefstuk
*Met stukjes gegrillde lamsvlees
*met stukjes gegrillde varkensvlees
* met een gebakken visje
*met gebakken of gegrillde garnalen
Recept
« Terug naar recepten
Couscousschotel voor Breed Gebruik
PT30M
Couscousschotel voor Breed Gebruik
Een heerlijk couscousschotel voor breed gebruik recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Jan A.van de Hoeden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Couscousschotel voor Breed Gebruik te bereiden
1).Doe de tomaatjes in de oven en laat ze daar 1-2 uren.
2).Doe de couscous in een grote kom en roer daardoor de ketumbar, djinten, masala, paprikapoeder, zout, peper, zeste en doperwten tot goed gemengd.
3).We gieten hierop 500 cc gloeiend hete zoutarme kippenbouillon en laten dat 7 à 8 minuten staan.
4).De al dente spercieboontjes gaan er bij, de in blokjes gesneden paprika's, de olie en het citroensap. We roeren dan alles goed door elkaar, tot een en ander goed is vermengd.
5).De amandelsnippers moeten er nog door en op het laatst de gesnipperde korianderblaadjes.
6).We verdelen de kerstomaatjes uit de oven over de schotel.
Klaar om op gediend te worden.
2).Doe de couscous in een grote kom en roer daardoor de ketumbar, djinten, masala, paprikapoeder, zout, peper, zeste en doperwten tot goed gemengd.
3).We gieten hierop 500 cc gloeiend hete zoutarme kippenbouillon en laten dat 7 à 8 minuten staan.
4).De al dente spercieboontjes gaan er bij, de in blokjes gesneden paprika's, de olie en het citroensap. We roeren dan alles goed door elkaar, tot een en ander goed is vermengd.
5).De amandelsnippers moeten er nog door en op het laatst de gesnipperde korianderblaadjes.
6).We verdelen de kerstomaatjes uit de oven over de schotel.
Klaar om op gediend te worden.
balibatin zegt: