Deze saus is makkelijk te maken vlak voor het opdienen van het gerecht en kan eigenlijk altijd worden gebruikt.
Wel goede wijn gebruiken : zelf gebruiken we de wijn die aan tafel wordt geschonken.
Recept
« Terug naar recepten
Cranberrysaus
PT15M
Cranberrysaus
Een heerlijk cranberrysaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Warm
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Oorspronkelijke recept van Felix Wilbrink (Telegraaf)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cranberrysaus te bereiden
*In de gloeiend hete braadpan,die zojuist werd gebruikt om het vlees te braden,de goede wijn doen en de aanbaksels
van de bodem los schrapen met een houten platte spatel
*Doe dan de cranberries in de pan en laat op hoog vuur stukkoken.Wel goed blijven roeren
*Een flinke eetlepel honing gaat er nu bij en roeren maar
Nu gaat de fond erbij.Inkoken tot plus minus de helft
*Staafmixer erin om het een beetje gladder te maken
* Op smaak brengen met ietsje zout en veel vers gemalen peper.Roeren
*De optionele truffeltapenade erbij en dan de saus af monteren met de vlokjes ijskoude boter en goed blijven roeren.Klaar is Kees (of Jan of Jaap of Hans enz.)
van de bodem los schrapen met een houten platte spatel
*Doe dan de cranberries in de pan en laat op hoog vuur stukkoken.Wel goed blijven roeren
*Een flinke eetlepel honing gaat er nu bij en roeren maar
Nu gaat de fond erbij.Inkoken tot plus minus de helft
*Staafmixer erin om het een beetje gladder te maken
* Op smaak brengen met ietsje zout en veel vers gemalen peper.Roeren
*De optionele truffeltapenade erbij en dan de saus af monteren met de vlokjes ijskoude boter en goed blijven roeren.Klaar is Kees (of Jan of Jaap of Hans enz.)
Maria T. Recourt zegt: