Recept
« Terug naar recepten
Crème brûlée
PT30M
Crème brûlée
Een heerlijk crème brûlée recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renée Ramerman
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crème brûlée te bereiden
Laat op matig vuur in ± 10 min onder voortdurend roeren binden. Wanneer het mengsel dik genoeg is, rasp je er nog wat nootmuskaat over en giet je het in de ijskoude taartvorm. Laat afkoelen en zet het in de koelkast tot het echt helemaal koud is.
Strooi er de rietsuiker over en ga er met de brander over tot er een schildpad-achtig gekarameliseerd pantser op ligt.
Breng met een kwastje of, nog gemakkelijker, met je vingertoppen her en der bladgoud aan op de harde laag. Druk het zachtjes aan en strijk het glad.
Strooi er de rietsuiker over en ga er met de brander over tot er een schildpad-achtig gekarameliseerd pantser op ligt.
Breng met een kwastje of, nog gemakkelijker, met je vingertoppen her en der bladgoud aan op de harde laag. Druk het zachtjes aan en strijk het glad.
Mijn kookverhaal (Renée Ramerman)
Dat bladgoud is niet noodzakelijk, maar het ziet er prachtig uit!