Recept
« Terug naar recepten
Crème de anguille
PT20M
Crème de anguille
Een heerlijk crème de anguille recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Crème de anguille te bereiden
De wortel hakken of in piepkleine blokjes snijden. De palingfilet in stukjes snijden en met slagroom, roomkaas, de helft van de wortelstukjes en mosterd aan de kook brengen. Paar minuutjes zachtjes laten doorkoken. Het slagroom-palingmengsel van het vuur halen. Blaadjes gelatine in water weken. Goed uitknijpen en door het mengsel roeren. Dit overdoen in een blender of keukenmachine en helemaal fijn malen. Uitgieten in glaasjes en de overgebleven wortel over de mousse strooien. Afmaken met toefje peterselie. Ongeveer 3 uur in koelkast laten opstijven en serveren met stokbrood of toast.
Tania zegt: