KookJij

Crème de anguille

Een heerlijk crème de anguille recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Crème de anguille te bereiden

De wortel hakken of in piepkleine blokjes snijden. De palingfilet in stukjes snijden en met slagroom, roomkaas, de helft van de wortelstukjes en mosterd aan de kook brengen. Paar minuutjes zachtjes laten doorkoken. Het slagroom-palingmengsel van het vuur halen. Blaadjes gelatine in water weken. Goed uitknijpen en door het mengsel roeren. Dit overdoen in een blender of keukenmachine en helemaal fijn malen. Uitgieten in glaasjes en de overgebleven wortel over de mousse strooien. Afmaken met toefje peterselie. Ongeveer 3 uur in koelkast laten opstijven en serveren met stokbrood of toast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tania

Tania zegt:
De eerdere reactie was helaas aan me voorbij gegaan. Voor dit recept heb ik gerookte paling gebruikt.
John

John zegt:
Beste Tania alsnog graag antwoord op m'n eerder gestelde vraag of je voor dit recept rauwe of gerookte paling gebruikt.
John

John zegt:
Bedoelt men hier rauwe of gerookte paling.
hanny

hanny zegt:
lekker