Recept
« Terug naar recepten
Creoolse stoofpot
PT120M
Creoolse stoofpot
Een heerlijk creoolse stoofpot recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Creoolse stoofpot te bereiden
Verwarm de oven voor op 140°C. Snijd het vlees in repen of blokken. Voeg gepelde geperste knoflook, tijm, mosterd, paprikapoeder, peper, zout en citroensap bij het vlees. Marineer hierin het vlees minstens een half uur. Pel de uien en snijd ze in ringen. Was de bleekselderij en snijd deze in stukjes van 1 cm. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en verdeel het vruchtvlees in smalle repen. Was de courgette en verdeel deze in plakjes.
Bereiden:
Verhit de olie in een wok of braadpan en bak hierin de groenten 5 minuten. Strooi de bloem erover. Schep de groenten in de ovenschaal of braadslede en voeg de tomaten met vocht en de wijn eraan toe. Meng het vlees met marinadevocht door het groentemengsel. Laat alles afgedekt in het midden van de oven 2 uur stoven. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Tip:
Bestrooi het gerecht eens met een paar eetlepels geraspte kokos. Lekker met witte rijst.
Bereiden:
Verhit de olie in een wok of braadpan en bak hierin de groenten 5 minuten. Strooi de bloem erover. Schep de groenten in de ovenschaal of braadslede en voeg de tomaten met vocht en de wijn eraan toe. Meng het vlees met marinadevocht door het groentemengsel. Laat alles afgedekt in het midden van de oven 2 uur stoven. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Tip:
Bestrooi het gerecht eens met een paar eetlepels geraspte kokos. Lekker met witte rijst.
boeddha1958 zegt: