Recept
« Terug naar recepten
Crepes
PT30M
Crepes
Een heerlijk crepes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
De complete keuken van Frankrijk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crepes te bereiden
Zeef de bloem, het zout en de suiker in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Meng de eieren met de melk en 100 ml water en giet het mengsel langzaam in ht kuiltje.
Blijf voortdurend roeren om de bloem goed te mengen, zodat een glad beslag onstaat.
Roer er dan de gesmolten boter door.
Dek het beslag af en laat twintig min. afkoelen.
Verwarm een koekenpan of een diepe braadpan met een antiaanbaklaag en vet hem in met een beetje boter of olie.
Giet er genoeg beslag in om de bodem van de pan met een gelijkmatige laag te bedekken.
Laat op een middelhoog vuur ongeveer 1 min. bakken, of tot de crepe aan de rand loskomt van de pan.
Draai de crepe dan om en laat aan de andere kant ook één minuut bakken., of tot hij goudbruin is.
Stapel de crepes op een bord met tekens een stuk vetvrij papier ertussen.
Dek ze af met folie terwijl u de andere crepes bakt
Meng de eieren met de melk en 100 ml water en giet het mengsel langzaam in ht kuiltje.
Blijf voortdurend roeren om de bloem goed te mengen, zodat een glad beslag onstaat.
Roer er dan de gesmolten boter door.
Dek het beslag af en laat twintig min. afkoelen.
Verwarm een koekenpan of een diepe braadpan met een antiaanbaklaag en vet hem in met een beetje boter of olie.
Giet er genoeg beslag in om de bodem van de pan met een gelijkmatige laag te bedekken.
Laat op een middelhoog vuur ongeveer 1 min. bakken, of tot de crepe aan de rand loskomt van de pan.
Draai de crepe dan om en laat aan de andere kant ook één minuut bakken., of tot hij goudbruin is.
Stapel de crepes op een bord met tekens een stuk vetvrij papier ertussen.
Dek ze af met folie terwijl u de andere crepes bakt
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
moonzie123 zegt:
bertal zegt:
Misschien heb je wel een beetje gelijk, maar je kan hem ook wel met een hartige vulling maken, dit is een basisrecept.
verder veel succes met het koken.
m.v.g. Bert Allers:);)
bertal zegt:
Het is toch echt FRANS:
Succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert Allers