Recept
« Terug naar recepten
Crepes de saumon
PT45M
Crepes de saumon
Een heerlijk crepes de saumon recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crepes de saumon te bereiden
Snij de zalmfilet in 15 kleine stukjes en strooi er licht zout en peper over.
Verdeel het deeg in 15 kleine vierkantjes.
Leg op elk vierkantje een stukje zalm, vierkantjes dichtvouwen en vastplakken met eiwit.
Zet de kussentjes met zalm voorlopig even weg.
Kook de gewassen en van steel ontdane spinazie en laat deze goed uitlekken.
Verwarm azijn, nouilly prat, peterselie-en bladselderijstelen samen met gekneusde peperkorrels en sjalotten en laat zachtjes tot 1/3 inkoken.
Voeg room toe en kook opnieuw in.
Zeef de saus, zet op het vuur en monteer op met koude boter.
Breng de saus vervolgens op smaak met peper, zout en eventueel een beetje suiker.
Vervolgens de saus warm houden.
De goed uitgelekte spinazie verwarmen en op smaak brengen met peper, zout en boter.
Bak de zalmkussentjes in hete olie
( ongeveer 180 graden C. )goudbruin.
Uitserveren:
Maak een bedje van spinazie op voorverwarmde boden, rangschik hierop drie zalmkussentjes per bord en drappeer saus eromheen.
Verdeel het deeg in 15 kleine vierkantjes.
Leg op elk vierkantje een stukje zalm, vierkantjes dichtvouwen en vastplakken met eiwit.
Zet de kussentjes met zalm voorlopig even weg.
Kook de gewassen en van steel ontdane spinazie en laat deze goed uitlekken.
Verwarm azijn, nouilly prat, peterselie-en bladselderijstelen samen met gekneusde peperkorrels en sjalotten en laat zachtjes tot 1/3 inkoken.
Voeg room toe en kook opnieuw in.
Zeef de saus, zet op het vuur en monteer op met koude boter.
Breng de saus vervolgens op smaak met peper, zout en eventueel een beetje suiker.
Vervolgens de saus warm houden.
De goed uitgelekte spinazie verwarmen en op smaak brengen met peper, zout en boter.
Bak de zalmkussentjes in hete olie
( ongeveer 180 graden C. )goudbruin.
Uitserveren:
Maak een bedje van spinazie op voorverwarmde boden, rangschik hierop drie zalmkussentjes per bord en drappeer saus eromheen.