Recept
« Terug naar recepten
Crêpes gevuld met ijs en aardbeien jam
PT20M
Crêpes gevuld met ijs en aardbeien jam
Een heerlijk crêpes gevuld met ijs en aardbeien jam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crêpes gevuld met ijs en aardbeien jam te bereiden
Zeef de bloem met het zout in een kom en voeg de suiker toe.
Klop de eieren er geleidelijk door, dan de melk om een glad beslag te krijgen Smelt de boter, even laten afkoelen dan door het beslag kloppen.
Verhit de olie, bak de flensjes aan de beide kanten goudgeel.
Laat ze afkoelen. Leg op elke crêpe een bolletje ijs en een theelepeltje aardbeienjam.
En rol ze zo strak mogelijk op.
Wikkel ze elk apart in plastic folie en leg ze in de vriezer tot gebruik.
Sla intussen de slagroom en de suiker naar smaak stijf. Als u de crêpes gaat gebruiken haal de folie er af. Verwarm de crêpes in de koekenpan met een klein klontje boter op een heel laag vuurtje zodat het ijs niet smelt.
Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan.
Verdeel de crêpes over de borden garneer de slagroom er op heen en strooi de geroosterde amandelen er over.
Klop de eieren er geleidelijk door, dan de melk om een glad beslag te krijgen Smelt de boter, even laten afkoelen dan door het beslag kloppen.
Verhit de olie, bak de flensjes aan de beide kanten goudgeel.
Laat ze afkoelen. Leg op elke crêpe een bolletje ijs en een theelepeltje aardbeienjam.
En rol ze zo strak mogelijk op.
Wikkel ze elk apart in plastic folie en leg ze in de vriezer tot gebruik.
Sla intussen de slagroom en de suiker naar smaak stijf. Als u de crêpes gaat gebruiken haal de folie er af. Verwarm de crêpes in de koekenpan met een klein klontje boter op een heel laag vuurtje zodat het ijs niet smelt.
Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan.
Verdeel de crêpes over de borden garneer de slagroom er op heen en strooi de geroosterde amandelen er over.