Recept
« Terug naar recepten
Crevettes, mozzarella, Granny Smith en pistaches
PT45M
Crevettes, mozzarella, Granny Smith en pistaches
Een heerlijk crevettes, mozzarella, granny smith en pistaches recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Restaurant 'Le Chat'
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crevettes, mozzarella, Granny Smith en pistaches te bereiden
Vijzel de pistachenootjes, maar niet té fijn! Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Om te voorkomen dat de appel bruin wordt, neem je een kom met water en voeg daar ruim citroensap aan toe, en daar bewaar je de appel tot het uitserveren. Halveer de mozzarellabolletjes.
Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats garnalen op een bakplaat en bestrijk met boter. Breng op smaak met zout en peper. Plaats nu de plaat met garnalen onder de grill. Grill de garnalen tot goed roze. Haal ze uit de oven en haal ze door de helft van de dressing (voor de smaak), voeg hier ook de appel en de mozzarella aan toe. Verdeel het nu op de borden (6 garnalen per bord). Schenk de rest van de dressing over de borden. Serveer onmiddellijk.
Bereiding dressing:
Doe de honing, het citroensap de pistachenootjes en mosterd in een kom, meng alles goed. Voeg de olie in dunne straaltjes al kloppend toe. Voeg dan de eetlepels warm water toe, voeg wat zout en peper toe naar smaak. Klop goed, dek af en laat enkele uren in de koelkast. Haal uit de koelkast 30 tot 60 minuten voor gebruik.
Heerlijk met wat stokbrood.
Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats garnalen op een bakplaat en bestrijk met boter. Breng op smaak met zout en peper. Plaats nu de plaat met garnalen onder de grill. Grill de garnalen tot goed roze. Haal ze uit de oven en haal ze door de helft van de dressing (voor de smaak), voeg hier ook de appel en de mozzarella aan toe. Verdeel het nu op de borden (6 garnalen per bord). Schenk de rest van de dressing over de borden. Serveer onmiddellijk.
Bereiding dressing:
Doe de honing, het citroensap de pistachenootjes en mosterd in een kom, meng alles goed. Voeg de olie in dunne straaltjes al kloppend toe. Voeg dan de eetlepels warm water toe, voeg wat zout en peper toe naar smaak. Klop goed, dek af en laat enkele uren in de koelkast. Haal uit de koelkast 30 tot 60 minuten voor gebruik.
Heerlijk met wat stokbrood.
Mijn kookverhaal (Annemien )
Dit heerlijke recept gegeten bij restaurant 'Le Chat' in Cosne-Cour-sur-Loire (Frankrijk). En ik heb toen zo genoten dat ik heb geprobeerd het te evenaren (denk dat me dat wel gelukt is ;-))
Els zegt:
Gr.Els:)